Nicuşor Dan confirmă un nou mandat de Primar General şi exclude o candidatură prezidenţială în 2024

Nicuşor Dan confirmă un nou mandat de Primar General şi exclude o candidatură prezidenţială în 2024

Primarul general reales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a primit felicitări din partea premierului Marcel Ciolacu, după victoria sa în alegerile locale din 2024. Într-o declaraţie pentru B1 Tv, Nicuşor Dan a menționat că discuţia cu Ciolacu a deschis posibilitatea unui dialog privind viitorul Bucureştiului.

În contextul formării unei noi majorităţi în Consiliul General, Nicuşor Dan așteaptă să vadă cum vor fi distribuite mandatele, indicând că Alianţa Dreapta Unită ar putea avea între 16 și 17 locuri din 55, iar REPER-ul între 3 și 5 locuri. El și-a exprimat dorința de a vedea PNL ca parte a majorității, partidul având posibilitatea de a obține între 7 și 8 locuri.

În acelaşi timp, Nicuşor Dan a exclus posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din acelaşi an, afirmând că nu va intra în cursa prezidenţială în 2024.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a recunoscut dificultatea partidului de a înţelege votul bucureştenilor, care l-au susținut pe Nicuşor Dan cu 40% din voturi, considerând că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea. Totuşi, Tudose a menţionat că PSD este mulţumit de rezultatele generale ale alegerilor, partidul câștigând aproape 26 de consilii judeţene și un sector în plus în Bucureşti.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;