Clarificări în controversa promovării lui Cătălin Cîrstoiu și proiectul Spitalului Universitar

Clarificări în controversa promovării lui Cătălin Cîrstoiu și proiectul Spitalului Universitar

Dr. Cătălin Cîrstoiu, într-un interviu exclusiv pentru Gândul, a abordat subiectul controversat din 2019 referitor la promovarea sa ca medic primar, subliniind respectarea legislației vremii și clarificând situația legată de construcția noului Spital Universitar, care a întâmpinat opoziție din partea administrației locale.

În 2019, Cîrstoiu a fost în centrul unei controverse legate de obținerea titlului de medic primar, cu suspiciuni că nu și-ar fi finalizat rezidențiatul. "Legislația de atunci permitea echivalări pentru cadrele didactice, beneficiind de acestea 80% din cei care au dat examene în acea perioadă", a explicat Cîrstoiu. Raportul corpului de control al ministrului Sănătății din acea vreme a confirmat legalitatea examenelor susținute de Cîrstoiu și soția sa, închizând subiectul.

Pe lângă clarificările privind cariera sa, Cîrstoiu a descris și lupta pentru construirea noului Spital Universitar, un proiect inițial blocat de Primăria Capitalei, condusă pe atunci de Nicușor Dan. După refuzul eliberării unui certificat de urbanism și alte piedici administrative, problema a fost rezolvată cu suportul Guvernului României și al Parlamentului, care au intervenit legislativ pentru a permite continuarea proiectului.

Cătălin Cîrstoiu, care a fost și candidat la Primăria Capitalei, a menționat că prima discuție despre candidatura sa a avut loc cu un membru PNL și a comentat și despre intenția Gabrielei Firea de a candida din nou la Primăria Generală. În plus, a prezentat planurile sale pentru primele 100 de zile în funcția de primar, accentuând necesitatea unor proiecte care să îmbunătățească imediat situația Bucureștiului.

În concluzie, Cîrstoiu a subliniat că nu a încălcat nicio lege în cadrul promovării sale profesionale și a evidențiat importanța dedicării la proiecte de interes public, cum ar fi construcția noului Spital Universitar, pentru îmbunătățirea sănătății și serviciilor oferite cetățenilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;