Clarificări în cazul Prințului Paul de România: Ordinul de Malta respinge legăturile, în timp ce avocatul denunță motivații politice

Clarificări în cazul Prințului Paul de România: Ordinul de Malta respinge legăturile, în timp ce avocatul denunță motivații politice

Recent, a avut loc o dezvoltare surprinzătoare în cazul Prințului Paul de România, care a fost prins în Malta și a cărui arestare a generat numeroase reacții. Ordinul de Malta a făcut o declarație categorică, negând orice asociere cu Prințul Paul, în contradicție cu afirmațiile avocatului acestuia. Ambasadorul Ordinului Suveran, Augusto Ruffo di Calabria, a subliniat că „Prințul Paul nu este membru al ordinului nostru și nu a fost niciodată invitat la niciunul dintre evenimentele noastre”.

În ciuda acestei negări, avocatul lui Paul de România, Jason Azzopardi, a insistat că clientul său se afla în Malta pentru a participa la un eveniment organizat de Cavalerii de Malta și a descris arestarea ca fiind o situație umilitoare pentru Prințul Paul în fața demnitarilor europeni.

Prințul Paul a fost condamnat în decembrie 2020 la o pedeapsă de închisoare pentru retrocedarea ilegală a unor proprietăți, și a fugit în Franța, unde autoritățile au refuzat extrădarea. În Malta, unde a fost reținut, avocatul său a argumentat că mandatul european de arestare are la bază acuzații formulate în România și a menționat o decizie a Curții de Apel din Paris, care sugerează un eșec sistematic al sistemului judiciar românesc.

În fața instanței, avocatul a prezentat dovezi și a contestat validitatea mandatului de arestare, descriindu-l ca un act de răzbunare politică. Cu toate acestea, instanța a respins cererea de eliberare pe cauțiune, iar Prințul Paul rămâne în arest preventiv până la următoarea audiere.

Cazul Prințului Paul continuă să stârnească controverse și să atragă atenția asupra tensiunilor dintre acuzațiile de corupție și acțiunile sistemului judiciar din România și alte țări europene. Urmărirea dezvoltărilor din acest caz poate oferi o perspectivă asupra modului în care acuzațiile de corupție la nivel înalt sunt gestionate pe plan internațional.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;