Verificări ale Corpului de Control la Poarta Albă: Transferul lui Vlad Pascu respectă procedurile legale

Verificări ale Corpului de Control la Poarta Albă: Transferul lui Vlad Pascu respectă procedurile legale

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța, stabilind că transferul lui Vlad Pascu, acuzat de uciderea a doi studenți, s-a desfășurat în conformitate cu legislația în vigoare. Acuzațiile de tratament preferențial și obstrucționarea presei au fost respinse, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Investigația a pornit după ce Cosmin Dorobanțu, președintele sindicatului din penitenciare, a ridicat suspiciuni privind modul în care polițiștii de penitenciare l-au tratat pe Vlad Pascu în timpul transferului său la Tribunalul Constanța pentru o audiere legată de prelungirea arestului preventiv. În urma acestor acuzații, Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a dispus efectuarea unui control amănunțit.

Rezultatele controlului au indicat că toate procedurile de escortare și debarcare au fost respectate, inclusiv în ceea ce privește protecția dreptului la imagine al persoanelor arestate preventiv. De asemenea, s-a constatat că nu au existat acțiuni din partea polițiștilor care să împiedice mass-media să obțină imagini în timpul transferului.

Ministerul Justiției a subliniat angajamentul său pentru transparență și receptivitate față de preocupările opiniei publice și mass-media, promițând comunicare promptă și deschidere către clarificări rapide în cazurile de interes public.

Vlad Pascu, tânărul implicat în tragedia de la 2 Mai, a fost în centrul atenției publice după ce a fost acuzat că a provocat decesul a doi studenți în urma unui accident de mașină pe fondul consumului de droguri. În ciuda acuzațiilor sindicatului și a unor sectoare ale presei, procedurile legale au fost respectate în cazul său, potrivit concluziilor Corpului de Control.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;