Alertă falsă la Ambasada Rusiei din București în timpul alegerilor prezidențiale

Alertă falsă la Ambasada Rusiei din București în timpul alegerilor prezidențiale

Într-un incident care a avut loc sâmbătă, o geantă abandonată pe trotuarul din fața Ambasadei Rusiei de pe Bulevardul Kiseleff din București a declanșat o intervenție a echipelor antitero. După verificări amănunțite efectuate cu ajutorul unui robot pirotehnist, autoritățile au stabilit că alerta a fost falsă și geanta nu prezenta niciun pericol, aparținând unei femei care o uitașe acolo.

Ambasada Rusiei a reacționat la acest incident, considerându-l o "încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică" și de a perturba procesul electoral pentru alegerile prezidențiale ruse care se desfășurau și la București. Într-o declarație oficială, reprezentanții ambasadei au subliniat că toate măsurile de securitate necesare au fost respectate pentru a asigura desfășurarea în siguranță a votului și pentru a garanta dreptul constituțional al cetățenilor ruși de a vota.

Incidentul a coincis cu ultima zi a scrutinului prezidențial din Rusia, unde președintele Vladimir Putin era pe cale de a obține un nou mandat. În contextul tensiunilor crescute între Rusia și Ucraina, Putin a acuzat Kievul de tentative de a perturba alegerile prin intensificarea atacurilor cu drone și rachete.

Oficialii ambasadei au reamintit că legislația atât rusă, cât și română, prevede răspunderea penală pentru obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a activității comisiilor electorale, semnalând că astfel de acțiuni sunt pasibile de pedeapsă conform codurilor penale ale ambelor țări.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;