Alertă în sănătate: Zeci de pacienți mutilați de o falsă esteticiană în București și Constanța

Alertă în sănătate: Zeci de pacienți mutilați de o falsă esteticiană în București și Constanța

În ultimele luni, capitala României, București, și orașul Constanța au fost teatrul unui scandal îngrijorător în domeniul sănătății. O femeie care se dădea drept medic estetician a fost prinsă de autorități după ce a efectuat intervenții chirurgicale estetice fără a avea calificările necesare. Cel puțin 20 de femei au căzut victime ale practicilor sale nereglementate, suferind proceduri precum injectări cu acid hialuronic și alte tratamente în locații neautorizate sanitar.

Poliția Capitalei a confirmat că, începând cu 16 august 2022, femeia a exercitat ilegal profesia de medic, obținând venituri de aproximativ 20.000 de lei din aceste activități. Anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul suspectei, unde au găsit probe relevante pentru investigație.

Scandalul a fost amplificat de prezența acestei false esteticiene pe rețelele sociale, unde își promova serviciile ilegale către cei peste 3.000 de urmăritori de pe Instagram. În urma mandatului de aducere emis, femeia a fost dusă la audieri, iar investigațiile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Acest caz subliniază importanța verificării calificărilor profesioniștilor din domeniul sănătății și riscurile pe care le implică încrederea în persoane neautorizate. Pacienții sunt îndemnați să se asigure că medicii și clinicele la care apelează pentru tratamente estetice sunt acreditate și respectă standardele legale de siguranță și igienă.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;