Alertă Alimentară: Retragerea de pe Piață a Cărnii de Pui Contaminate cu Salmonella

Alertă Alimentară: Retragerea de pe Piață a Cărnii de Pui Contaminate cu Salmonella

În ultima perioadă, consumatorii din România au fost puși în fața unei situații îngrijorătoare, după ce loturi de carne de pui contaminate cu salmonella au fost retrase de pe piață. Acest incident a afectat produse provenite atât din Ungaria și Polonia, cât și de la ferme de pe teritoriul României. Directorul general al Direcției Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a oferit detalii despre măsurile luate și a făcut clarificări importante pentru consumatori.

Paul Anghel a subliniat că ANPC, în colaborare cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), acționează prompt în identificarea și retragerea loturilor suspecte de carne de pui. A fost confirmată prezența salmonellei în carne provenită din Polonia, Ungaria și din județele Vaslui, Bacău și Buzău din România. Loturile respective au fost imediat retrase de la comercializare, așteptându-se rezultatele analizelor suplimentare.

Dezbaterea a fost amplificată de termenul „puiul vopsit”, care a fost folosit pentru a ilustra grija constantă a ANPC pentru informarea corectă a consumatorilor. Paul Anghel a explicat că folosirea aditivilor alimentari omologați nu prezintă pericol pentru sănătate și că etichetele pot menționa „hrănit cu porumb” doar dacă cel puțin 50% din hrana păsărilor este porumb, ceea ce conferă cărnii o culoare galbenă naturală.

În plus, directorul ANPC a adus în atenție presiunile asupra prețurilor exercitate de lanțurile de supermarketuri, care uneori forțează producătorii să vândă în pierdere. Acesta a îndemnat comercianții să pună accent pe calitate și conformitate, nu doar pe preț.

În concluzie, ANPC își reafirmă angajamentul de a proteja consumatorii și de a asigura că produsele de pe piață respectă standardele de siguranță alimentară. Consumatorii sunt îndemnați să fie atenți la etichetele produselor și să raporteze orice suspiciune de neregulă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;