Intervenție medicală eroică în Brașov: Viața unui bărbat salvată de echipa de la „Marius Nasta”

Intervenție medicală eroică în Brașov: Viața unui bărbat salvată de echipa de la „Marius Nasta”

Într-un act impresionant de eroism medical, o echipă de medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, împreună cu paramedicii din Brașov, au reușit să salveze viața unui bărbat care a suferit un stop cardiac după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant local.

Incidentul, care a avut loc sâmbătă seara, s-a transformat rapid într-o cursă contra cronometru. Managerul Institutului „Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler, a relatat pe Facebook cum personalul de la Ambulanță, alertat de angajații restaurantului, a intervenit prompt pentru a-l resuscita pe bărbat. Ulterior, la spital, s-a constatat că resturi din bolul alimentar rămăseseră în plămânii pacientului.

În fața unei asemenea situații de urgență, Centrul operativ pentru situații de urgență al Ministerului Sănătății a căutat soluții, iar decizia a fost ca medicii să se deplaseze la Brașov pentru a oferi asistență medicală de specialitate, dat fiind că pacientul se afla într-o stare critică. Astfel, doi medici de la „Marius Nasta”, dr. Silviu-Mihail Dumitru și dr. Dragoș Băiceanu, au format o echipă cu personalul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și au plecat în miez de noapte spre Brașov, reușind să salveze viața bărbatului.

Medicul Beatrice Mahler a subliniat importanța Bronhologiei intervenționale, o specializare medicală ce poate salva vieți prin eliberarea căilor aeriene, menționând că această ramură are nevoie urgentă de finanțare pentru a putea oferi servicii de gardă și a salva mai multe vieți.

Această poveste cu final fericit este un exemplu remarcabil al dedicării și profesionalismului cadrelor medicale, care adesea lucrează în condiții dificile și cu resurse limitate, dar care nu ezită să facă sacrificii pentru a salva vieți umane.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;