Operație inovatoare la Timișoara: Pacient salvat printr-o intervenție rară pe stomac

Operație inovatoare la Timișoara: Pacient salvat printr-o intervenție rară pe stomac

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au realizat o intervenție chirurgicală în premieră, salvând viața unui pacient printr-o operație complexă de transformare a stomacului în tub gastric. Procedura a fost necesară pentru a corecta o conexiune anormală care determina ca alimentele să ajungă în plămâni, provocând infecţii repetate și dificultăți respiratorii severe.

Operația, care a durat peste cinci ore, a fost efectuată de o echipă medicală condusă de doctorul Tudor Mateescu, specialist în chirurgie toracică. Scopul intervenției a fost de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului și de a restabili funcționalitatea normală a tractului digestiv. Datorită acestei operații, pacientul a putut să evite complicațiile periculoase și să se bucure de o recuperare favorabilă.

Această reușită medicală vine în contextul în care Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara a efectuat peste 100 de operaţii de la începutul anului, majoritatea fiind proceduri minim invazive, demonstrând astfel angajamentul instituției spre inovație și excelență în domeniul chirurgical.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;