Medic Ginecolog din Giurgiu Retinut pentru Luare de Mita

Medic Ginecolog din Giurgiu Retinut pentru Luare de Mita

Un caz de corupție a zguduit comunitatea medicală din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în timp ce primea mită pentru a efectua o operație de cezariană. Incidentul a avut loc la Spitalul Județean Giurgiu, unde medicul a fost surprins de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) în momentul în care solicita și primea suma de 900 de lei de la un aparținător al unei paciente.

Conform comunicatului de presă emis de DGA, flagrantul a fost organizat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, în data de 23 aprilie 2024. Medicul a cerut inițial suma respectivă, împărțită între el și alte persoane de la Secția Ginecologie, pentru a facilita realizarea intervenției chirurgicale.

După prinderea în flagrant, medicul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca ancheta să continue pentru a determina întregul context al infracțiunii de luare de mită. Acest caz pune în lumină problemele persistente ale corupției în sistemul de sănătate și necesitatea unor măsuri stricte pentru combaterea acestui fenomen.

Comunitatea locală și pacienții Spitalului Județean Giurgiu sunt îngrijorați de aceste dezvăluiri, iar autoritățile sunt chemate să asigure integritatea serviciilor medicale și să protejeze drepturile pacienților.

Pentru mai multe informații și actualizări despre acest caz, urmăriți-ne pe Google News.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;