Turistă atacată de urs la Barajul Vidraru: Intervenție de urgență pentru salvarea unei femei de 72 de ani

Turistă atacată de urs la Barajul Vidraru: Intervenție de urgență pentru salvarea unei femei de 72 de ani

Un incident grav a avut loc în apropierea Barajului Vidraru, unde o turistă străină în vârstă de 72 de ani a fost atacată de un urs. Echipajele de urgență, inclusiv SMURD și Jandarmeria, au fost rapid mobilizate pentru a-i acorda primul ajutor femeii rănite.

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, atacul s-a produs luni după-amiază, iar victima a suferit răni la brațul stâng, cauzate de mușcăturile animalului sălbatic. Deși a fost o situație deosebit de periculoasă, femeia a fost conștientă la sosirea echipajelor de salvare și a putut comunica în limba engleză cu acestea.

Autoritățile au reacționat prompt, emițând un mesaj RO-Alert pentru a avertiza populația din zonă asupra pericolului prezentat de urs. Incidentul subliniază riscurile la care se pot expune turiștii în anumite zone din România, unde întâlnirile cu urșii nu sunt neobișnuite.

Cazul este unul dintre numeroasele întâmplări în care animale sălbatice și oameni intră în contact, adesea cu consecințe regretabile. Este un semnal de alarmă pentru autorități să ia măsuri suplimentare în vederea protejării atât a turiștilor cât și a faunei sălbatice.

Victima atacului de la Barajul Vidraru a fost transportată la spital pentru tratamentul rănilor și se află sub observație medicală. În urma acestui incident, se recomandă prudență maximă tuturor celor care vizitează zonele în care există riscul întâlnirii cu urși sau alte animale sălbatice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;