Avalanșe Periculoase în Munții României: Turiști Scapă Neatinși la Bâlea Lac

Avalanșe Periculoase în Munții României: Turiști Scapă Neatinși la Bâlea Lac

În ultimele zile, iubitorii de munte din România au fost martori la evenimente care le reamintesc de forța neîmblânzită a naturii. O avalanșă de proporții a avut loc la Bâlea Lac, în inima Munților Făgăraș, unde corturile a doi turiști au fost îngropate sub zăpadă. Din fericire, în momentul declanșării avalanșei, cei doi se aflau în siguranța unei cabane, savurând un ceai.

Salvamontiștii au raportat că avalanșa a avut o coroană impresionantă, de aproximativ 200 de metri, iar zăpada a ajuns până la zona de chioșcuri. În ciuda acestui incident, nu s-au înregistrat victime, însă autoritățile au avertizat asupra riscului ridicat de avalanșă, care este cotat la 4 din 5 în regiune.

Pe lângă Bâlea Lac, alerte de risc mare de avalanșă au fost emise și pentru masivele Retezat și Parâng, unde stratul de zăpadă nou depus nu a avut timp să se sedimenteze corespunzător, crescând pericolul de avalanșe. Salvamontiștii îndeamnă la prudență și recomandă evitarea practicării sporturilor de iarnă în aceste zone.

Pentru cei care aleg să se aventureze pe munte în această perioadă, este esențial să fie echipați corespunzător și să dispună de un kit pentru avalanșe, care să includă rucsac cu airbag, sondă, lopată pentru avalanșe și un aparat de emisie-recepție. De asemenea, este vitală purtarea îmbrăcămintei adecvate, rezistente la umezeală și frig, precum și a echipamentului de siguranță, incluzând colțarii, pioletul, casca și coarda de alpinism.

În concluzie, evenimentele recente subliniază importanța respectării avertizărilor emise de salvamontiști și necesitatea unei pregătiri temeinice pentru oricine dorește să exploreze frumusețile montane în timpul iernii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;