Operațiuni de deszăpezire intense pe Transfăgărășan în condiții de risc crescut de avalanșe

Operațiuni de deszăpezire intense pe Transfăgărășan în condiții de risc crescut de avalanșe

Echipele de drumari de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov intervin în forță pentru deszăpezirea Transfăgărășanului, DN 7 C, într-o zonă considerată a fi extrem de dificilă și periculoasă din cauza riscului ridicat de avalanșe și a stratului de zăpadă care depășește 4 metri în înălțime. Lucrările de deszăpezire au ajuns în etapa în care se încearcă deschiderea drumului cel puțin pe un singur sens, pentru a permite accesul și manevrarea mai multor utilaje de deszăpezire.

Circulația rutieră pe segmentul dintre Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă este închisă pentru moment, iar autoritățile speră că vremea va fi favorabilă pentru a permite redeschiderea Transfăgărășanului mai devreme decât data obișnuită de 1 iulie. DRDP Brașov a început operațiunile de deszăpezire din data de 1 mai și continuă eforturile în vederea asigurării condițiilor sigure pentru traficul rutier pe această porțiune importantă de drum național.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;