Claudiu Târziu de la AUR Confruntă Acuzațiile Ucrainei: Negări și Apel la Solidaritate

Claudiu Târziu de la AUR Confruntă Acuzațiile Ucrainei: Negări și Apel la Solidaritate

Senatorul Claudiu Târziu, liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), respinge ferm acuzațiile venite din partea serviciilor secrete ucrainene și ale presei din Ucraina, care îl acuză pe el și formațiunea sa politică de implicare în operațiuni de propagandă anti-ucrainene și de coordonare cu interesele rusești.

Într-o serie de comunicate, Târziu a catalogat aceste acuzații ca fiind "aberații" și un "amestec grosolan" în afacerile interne ale României, în special în contextul campaniei electorale. Liderul AUR a subliniat că partidul său nu are nicio activitate pe teritoriul Ucrainei și nu susține operațiuni de propagandă care să discreditize Direcția Principală de Informații (HUR) a Ucrainei sau să influențeze minoritatea română din această țară.

În plus, Târziu a făcut un apel la presa din România și din străinătate să respecte etica jurnalistică și să solicite punctul de vedere al AUR atunci când preiau astfel de acuzații. AUR și-a exprimat solidaritatea cu românii din Ucraina și a susținut decizia Sfântului Sinod al Patriarhiei Române de a înființa Biserica Ortodoxă Română din Ucraina, o mișcare care a stârnit reacții negative din partea autorităților ucrainene și a bisericii necanonice ucrainene.

Senatorul a cerut Guvernului României să monitorizeze îndeaproape situația drepturilor minorităților în Ucraina și să intervină ferm în cazul încălcărilor acestora.

Acuzațiile au apărut în urma unor articole publicate de Kyiv Post, care citează surse din HUR, sugerează că AUR ar fi implicat într-o campanie de dezinformare coordonată de Rusia, o acuzație care a fost rapid negată de partidul românesc.

În concluzie, Claudiu Târziu și AUR resping categoric acuzațiile venite din Ucraina, susținând că sunt nefondate și parte a unei campanii de intimidare și dezinformare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;