Condamnare cu suspendare pentru socrii lui Cătălin Cherecheș în dosarul de corupție

Condamnare cu suspendare pentru socrii lui Cătălin Cherecheș în dosarul de corupție

Socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost condamnați la pedepse cu suspendare într-un caz de corupție care a șocat opinia publică. În urma unui proces desfășurat la Tribunalul Mureș, Claudia și Dorin Gliga au primit sentințe de trei ani, respectiv doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de dare de mită și complicitate la dare de mită.

Anchetatorii DNA au dezvăluit că, în noiembrie 2023, Claudia Gliga a încercat să influențeze un proces de corupție în care era implicat ginerele său, oferind între 50.000 și 100.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj. Flagrantul a avut loc într-un restaurant din Cluj-Napoca, unde inculpata a fost surprinsă remițând suma de 50.000 de euro, reprezentând avansul promis. Dorin-Petru Gliga, soțul acesteia, a fost acuzat că a ajutat-o moral și material în aceste demersuri.

Decizia instanței poate fi atacată cu apel atât de către DNA, care ar putea solicita pedepse cu executare, cât și de cei doi condamnați. Pe lângă pedepsele cu suspendare, socrilor lui Cherecheș li s-a impus să presteze muncă în folosul comunității pe perioada suspendării.

În contextul acestui scandal, Cătălin Cherecheș, fostul primar, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită și se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce a fost prins și extrădat din Germania.

Acest caz reprezintă un exemplu al eforturilor continue de luptă împotriva corupției în România și subliniază importanța independenței sistemului judiciar în fața încercărilor de influențare prin mijloace ilicite.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;