Oana Sivache, Directorul ASSMB, în Centrul unui Dosar de Corupție Anchetat de DNA

Oana Sivache, Directorul ASSMB, în Centrul unui Dosar de Corupție Anchetat de DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, a fost audiată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în legătură cu un dosar de corupție ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de funcționari publici în cursul anului 2023. Aceste infracțiuni sunt legate de derularea unei proceduri de achiziție publică pentru implementarea de servicii IT în spitalele din București.

Perchezițiile efectuate de procurorii DNA pe 12 decembrie 2023 la ASSMB, precum și la Spitalele "Colțea" și "Sfântul Luca", au avut ca scop adunarea de probe în acest caz. Oana Sivache, care a fost chemată în calitate de martor, a declarat că așteaptă ca instituțiile statului să-și facă treaba și să aducă lumină în această situație, menționând că ASSMB a depus plângeri pe fapte de corupție și în anul 2022.

În contextul acestor investigații, Cristian Plută, fost director adjunct al ASSMB, a fost trimis în judecată pentru luare de mită și oferirea de informații nepublice, iar managerul Spitalului Colentina, George Cristescu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru oferire de mită.

Oana Sivache a subliniat că există posibilitatea de a fi vizată de represalii, având în vedere că a sesizat acte de corupție în trecut, care s-au soldat cu condamnări. În acest sens, ea a menționat că "mafia nu iartă" și că se așteaptă la orice.

Investigațiile continuă, iar DNA își propune să clarifice toate aspectele legate de acest caz de corupție ce pare să implice mai mulți funcționari și proceduri de achiziție publică defectuoase.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;