Sebastian Kurz, fost cancelar austriac, condamnat pentru mărturie falsă într-un caz fără precedent

Sebastian Kurz, fost cancelar austriac, condamnat pentru mărturie falsă într-un caz fără precedent

Sebastian Kurz, fostul lider austriac, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare în urma acuzațiilor de mărturie falsă, marcând un moment istoric în politica austriacă. La vârsta de doar 37 de ani, Kurz a fost acuzat că a mințit în fața unei comisii parlamentare în timpul unei anchete privind numirea unui apropiat într-o poziție cheie.

Procesul, care a durat patru luni și a inclus 12 zile de deliberări, a adus în fața instanței martori care au susținut în mare parte declarațiile lui Kurz, cu excepția lui Thomas Schmid, fostul său prieten și acum colaborator al justiției. Într-un gest controversat, Kurz a apelat la mărturii ale unor oameni de afaceri ruși pentru a-și susține cazul, ceea ce a fost descris de presa locală ca un "act final grotesc".

Kurz, care a devenit cel mai tânăr lider ales din lume în 2017, și-a negat vehement vinovăția, susținând că nu a avut niciodată intenția de a induce în eroare deputații și că întreaga situație este influențată politic. Cu toate acestea, judecătorul de la Viena a pronunțat sentința de condamnare, deschizând calea pentru un posibil apel.

Această condamnare a unui fost cancelar este un caz rar întâlnit în Austria, fiind prima de acest gen în ultimii 30 de ani. În timp ce cazul continuă să atragă atenție la nivel național și internațional, Sebastian Kurz se confruntă acum cu o luptă juridică pentru a-și curăța numele și a-și păstra reputația.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;