Monica Macovei, Condamnată la Închisoare cu Suspendare pentru Accidentul Rutier de la Mangalia

Monica Macovei, Condamnată la Închisoare cu Suspendare pentru Accidentul Rutier de la Mangalia

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare în urma accidentului rutier produs în octombrie 2022, pe DN 39, între Mangalia și localitatea 2 Mai. Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Conform sentinței, Monica Macovei este acuzată de vătămare corporală din culpă după ce, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu o motocicletă, rănind grav motociclistul. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, fostul ministru trebuie să se supună unor măsuri de supraveghere pe o perioadă de doi ani, să participe la programe de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pentru 60 de zile.

Accidentul, în urma căruia motociclistul Constantin Ilie a suferit leziuni grave, a stârnit un val de reacții în rândul opiniei publice. Expertiza tehnică a indicat că Monica Macovei ar fi putut evita accidentul și că mașina sa avea o viteză de 115 km/h în momentul impactului.

Monica Macovei și-a recunoscut vina în fața instanței în februarie 2024, iar în cadrul procesului, a fost obligată să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 10.000 de lei. Victima, care a rămas cu handicap în urma accidentului, a cerut daune morale de 500.000 de euro, dosarul pentru latura civilă urmând să aibă un termen peste o lună.

Acest caz a atras atenția asupra importanței conducerii prudente și respectării regulilor de circulație pentru a evita astfel de tragedii. Sentința aplicată fostului ministru urmărește nu doar sancționarea, ci și reintegrarea socială, precum și conștientizarea gravității faptelor comise.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;