Scandal de Corupție la Spitalul Județean Botoșani: Managerul Monica Adăscăliței Reținută de DNA

Scandal de Corupție la Spitalul Județean Botoșani: Managerul Monica Adăscăliței Reținută de DNA

Monica-Delia Adăscăliței, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, a fost reținută în urma unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acuzațiile aduse includ luare de mită și trafic de influență, în contextul unor presupuse fraude legate de angajările din cadrul instituției medicale.

Potrivit DNA, în lunile octombrie și decembrie 2023, Adăscăliței ar fi primit sume de bani cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei de la trei persoane, dintre care doi erau subalterni, pentru a facilita angajarea unui medic cu competențe limitate și transferul altui angajat dintr-o unitate medicală din orașul Săveni. De asemenea, i se atribuie exercitarea unei influențe asupra subordonaților pentru încheierea unui contract de prestări servicii medicale.

Acțiunea penală împotriva managerului spitalului este o etapă a procesului penal care nu prejudiciază principiul prezumției de nevinovăție. Adăscăliței va fi prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce ancheta continuă cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Perchezițiile realizate în două locații din municipiul Botoșani, inclusiv la sediul unei instituții publice, subliniază seriozitatea acuzațiilor și determinarea autorităților de a combate corupția în sistemul de sănătate. Acest caz evidențiază nevoia constantă de supraveghere și integritate în instituțiile publice, în special în cele care afectează bunăstarea cetățenilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;