Scandal de Diplome Falsificate în România: Italieni Deveniți Asistenți Medicali fără Cursuri

Scandal de Diplome Falsificate în România: Italieni Deveniți Asistenți Medicali fără Cursuri

Autoritățile române au declanșat o amplă operațiune de percheziții în județele Ilfov și Mureș, în urma dezvăluirii unui scandal de eliberare ilegală a diplomelor de asistenți medicali pentru cetățeni italieni. În cadrul unei anchete coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 12 percheziții domiciliare, vizând o școală postliceală sanitară acuzată că a facilitat obținerea frauduloasă a calificărilor profesionale.

Investigațiile au scos la iveală că, din anul 2019, școala în cauză a pus la cale un mecanism ilegal prin care cetățeni italieni, fără cunoștințe de limbă română și fără a participa la cursuri sau stagii de practică, au primit diplome care le permiteau să practice meseria de asistent medical generalist în Uniunea Europeană. Această schemă de școlarizare fictivă a fost pusă în practică cu complicitatea unor persoane din interiorul instituției de învățământ, care acum sunt investigate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

În contextul perchezițiilor, opt persoane sunt vizate de mandate de aducere, urmând a fi audiate pentru clarificarea rolului lor în acest caz de corupție care pune în pericol standardele profesionale și siguranța pacienților în cadrul Uniunii Europene. Această operațiune subliniază determinarea autorităților române de a lupta împotriva fraudelor educaționale și de a asigura integritatea sistemului de sănătate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;