Scandal de corupție la Vama București: Directorul și funcționari arestați pentru mită

Scandal de corupție la Vama București: Directorul și funcționari arestați pentru mită

Scandalul corupției a lovit Vama București, unde directorul instituției și alți patru funcționari au fost arestați preventiv. Sunt acuzați de luare de mită și trafic de influență, după ce au pretins și primit bani, adidași și parfumuri contrafăcute de la oameni de afaceri în schimbul închiderii ochilor la nereguli.

UPDATE ora 19.25: Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Paul Petrof, director al Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti. Alături de el, Răzvan-Cosmin Stamatescu, Alexandru Cernat, Nicolae-Ștefan Teianu și Marian-Vladimir Vulcan, toți funcționari ai Autorității Vamale Române, au primit aceeași măsură.

Știrea inițială relevă că DNA a reținut pentru 24 de ore 6 persoane, printre care și directorul Direcției Regionale Vamale București, pentru acuzații grave de corupție. Ancheta a scos la iveală că funcționarii vamali au pretins și primit sume impresionante de bani, încălțăminte sportivă și parfumuri contrafăcute pentru a favoriza anumiți oameni de afaceri.

Într-o serie de stenograme publicate, se observă negocieri de mită și discuții între directorul vămii și fiul său despre cum vor folosi banii obținuți ilegal. Paul Petrof este acuzat că a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-l ajuta să obțină autorizații necesare afacerii sale.

Detaliile din dosar sunt șocante, cu vameși care stabilesc prețul mituirii pe loc, în timpul controalelor efectuate la diverse centre comerciale. Ancheta a dezvăluit și că șeful Vămii București ar fi avut influență asupra polițiștilor de frontieră, facilitând astfel traficul de mărfuri contrafăcute.

Aceste dezvăluiri subliniază o problemă gravă de corupție în sistemul vamal românesc și necesitatea unor măsuri urgente pentru a combate acest flagel.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;