Scandal de corupție și un triunghi amoros zguduie Primăria Botoșani

Scandal de corupție și un triunghi amoros zguduie Primăria Botoșani

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, se află în centrul unui scandal de corupție, după ce a fost pus sub control judiciar de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acuzațiile aduse edilului sunt legate de aranjarea unui concurs de angajare la primărie, în favoarea unei candidate despre care se presupune că ar fi fost amanta sa.

Situația a devenit publică după ce soțul înșelat al femeii, un șofer de tir, a decis să colaboreze cu DNA, furnizând probe care indică faptul că primarul i-ar fi oferit subiectele concursului cu o zi înainte de desfășurare. Acest gest ar fi permis candidatei să ocupe un post la Direcția de Taxe și Impozite, subordonată primăriei, cu un scor de 64 de puncte din 100.

În urma acestor dezvăluiri, primarul și-a anunțat autosuspendarea din Partidul Social Democrat (PSD), respectând astfel regulile de integritate ale partidului. „Am comunicat conducerii PSD Botoșani autosuspendarea din toate funcțiile deținute în partid. Îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile”, a declarat Cosmin Andrei.

Pe lângă acuzațiile de corupție, cazul a căpătat și o notă de telenovelă, datorită elementelor de triunghi amoros și a detaliilor picante furnizate de soțul înșelat. Acesta a menționat că orașul Botoșani ar fi fost împodobit cu lalale și crini imperiali, semn al afecțiunii primarului față de soția sa. Cu toate acestea, bărbatul a mărturisit că l-ar vota din nou pe primar, considerând că soția sa l-a folosit pe acesta.

Primarul Cosmin Andrei rămâne în funcție, dar cu restricții legale, inclusiv interdicția de a părăsi țara și obligația de a se prezenta săptămânal la poliție. Scandalul continuă să fie subiectul principal în orașul Botoșani, iar desfășurarea anchetei va determina urmările acestui caz controversat.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;