Scandal de corupție în Arad: Polițiști și instructori auto acuzați de luare de mită pentru permise de conducere

Scandal de corupție în Arad: Polițiști și instructori auto acuzați de luare de mită pentru permise de conducere

Într-un caz care subliniază provocările corupției în instituțiile statului, cinci polițiști din Arad, alături de doi instructori auto, au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru acuzații de luare de mită în procesul de obținere a permiselor de conducere. Potrivit DNA, în perioada 2022 – ianuarie 2023, angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Arad și complicii lor au facilitat fraudarea examenelor practice în schimbul unor sume de bani ce variau între 200 și 400 de euro.

Anchetatorii au descoperit un mod de operare îngrijorător, unde sumele de bani erau transferate discret polițiștilor examinatori, fie direct, fie ascunse în portiera dreapta-față a autoturismului folosit la examinare. Un cod de comunicare între intermediari și polițiști asigura transmiterea intenției de mituire, iar candidații care refuzau să plătească erau conduși pe trasee dificile pentru a reduce șansele de promovare a examenului.

Investigația financiară a relevat că polițiștii implicați nu au putut justifica proveniența unor sume considerabile de bani, între 300.000 lei și 206.515 euro, ridicând suspiciuni serioase cu privire la activitățile lor. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Arad, iar cei acuzați se află sub control judiciar. În aceeași cauză, DNA a încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu alți 13 inculpați pentru dare de mită și complicitate la luare de mită.

Această situație reprezintă un semnal de alarmă cu privire la integritatea sistemului de obținere a permiselor de conducere și necesitatea unor măsuri stricte pentru combaterea corupției. De asemenea, subliniază importanța monitorizării continue și a transparenței în instituțiile publice pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;