Scandal de corupție la Spitalul Județean Pitești: Șefa Secției de Psihiatrie reținută pentru luare de mită repetată

Scandal de corupție la Spitalul Județean Pitești: Șefa Secției de Psihiatrie reținută pentru luare de mită repetată

Un val de șoc a cuprins Spitalul Județean de Urgență Pitești după ce șefa Secției de Psihiatrie a fost reținută sub acuzația de luare de mită, un caz care scoate la iveală problemele persistente de corupție din sistemul medical românesc. Ancheta a dezvăluit că medicul ar fi primit mită de cel puțin 147 de ori într-o perioadă de numai trei luni, între mai și august 2023, sumele variind între 50 și 600 de lei.

Conform Direcției Generale Anticorupție (DGA), în biroul de lucru al inculpatei, situat în incinta Secției de Psihiatrie, pacienții sau aparținătorii acestora ar fi remis bani și bunuri în schimbul unor servicii medicale sau favoruri. Mai mult, se pare că unele sume de bani ar fi fost distribuite și altor cadre medicale din unitate, amplificând astfel rețeaua de corupție.

În contextul acestor acuzații grave, ofițerii DGA au efectuat percheziții la patru adrese în Pitești și Curtea de Argeș, inclusiv la sediul secției de psihiatrie a spitalului și domiciliul inculpatei, pentru a strânge dovezi suplimentare. Pe lângă șefa secției, un asistent medical și un registrator medical au fost puși sub control judiciar, fiind cercetați pentru luare de mită și tăinuire.

Această situație alarmantă ridică întrebări serioase cu privire la integritatea și etica profesională în rândul personalului medical și subliniază nevoia de reforme și măsuri anti-corupție mai eficiente în sistemul de sănătate. În timp ce comunitatea locală și pacienții așteaptă răspunsuri și justiție, autoritățile continuă investigațiile pentru a clarifica amploarea acestui caz de corupție și pentru a lua măsurile legale corespunzătoare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;