Scandal de corupție în Primăria Botoșani: Primarul Cosmin Andrei, acuzat de aranjarea unui concurs de angajare

Scandal de corupție în Primăria Botoșani: Primarul Cosmin Andrei, acuzat de aranjarea unui concurs de angajare

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, se află în centrul unui scandal de corupție după ce a fost acuzat de aranjarea unui concurs de angajare în cadrul Direcției Taxe și Impozite Locale. Soțul candidatei care a beneficiat de subiectele concursului a fost cel care l-a denunțat la DNA, dezvăluind relațiile apropiate dintre soția sa și edil.

Anchetatorii DNA au plasat pe Cosmin Andrei sub control judiciar pentru 60 de zile, în urma acuzațiilor de folosire a informațiilor nedestinate publicității pentru obținerea de foloase necuvenite. Faptele incriminate s-au petrecut în vara anului 2021, când se presupune că primarul i-ar fi înmânat candidatei la postul de consilier lista cu subiectele concursului, ajutând-o astfel să obțină fraudulos postul.

Cristian-Maricel Hrițcu, soțul candidatei Cristina-Geanina Hrițcu, a fost cel care a intrat în posesia documentelor și le-a predat autorităților, confirmând astfel suspiciunile de corupție. În urma investigațiilor, s-a descoperit că subiectele primite de candidată corespundeau cu cele ale comisiei de concurs, iar la proba scrisă, indiferent de varianta extrasă, candidata era "acoperită", având răspunsuri pregătite pentru ambele variante.

În lumina acestor evenimente, Cosmin Andrei a anunțat autosuspendarea sa din toate funcțiile deținute în cadrul Partidului Social Democrat (PSD), exprimându-și dorința de a colabora cu organele de anchetă pentru clarificarea situației.

Scandalul a atras atenția publicului nu doar asupra integrității concursurilor de angajare din administrația publică locală, ci și asupra averii primarului. Potrivit declarației de avere, Cosmin Andrei nu deține terenuri sau proprietăți, ci doar un împrumut de 50.000 de lei acordat în nume personal. Veniturile sale din ultimul an, reprezentând indemnizația de primar, se ridică la 154.261 de lei, la care se adaugă alocațiile celor doi copii.

Această situație ridică semne de întrebare privind transparența și corectitudinea proceselor de angajare din cadrul instituțiilor publice și subliniază necesitatea unui control riguros pentru prevenirea actelor de corupție.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;