Simularea Evaluării Naționale 2024: Digitalizarea corectării lucrărilor și calendarul examenelor

Simularea Evaluării Naționale 2024: Digitalizarea corectării lucrărilor și calendarul examenelor

Simulările pentru Evaluarea Națională 2024 sunt pe cale să înceapă, marcând un moment important pentru elevii clasei a VIII-a din întreaga țară. Prima probă, cea de Limba și literatura română, va avea loc luni, 5 februarie, cu accesul în săli permis până la ora 8:30 și începerea examenului la ora 9:00.

Un aspect inovativ al acestui an este introducerea corectării digitale a lucrărilor, o premieră pentru sistemul de educație din România. Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat eficiența acestei metode, evidențiind eliminarea erorilor cauzate de oboseală și simplificarea procesului de corectare.

Lucrările vor fi scanate în clasă, în prezența elevilor, și apoi corectate pe o platformă digitalizată. Acest proces nu numai că asigură o mai mare obiectivitate, dar și facilitează transmiterea aleatorie a lucrărilor pentru evaluare. În cazul în care o lucrare este scanată necorespunzător sau scrisul elevului este prea mic, profesorul evaluator are posibilitatea de a solicita o rescanare și transmitere în timp real.

Rezultatele simulării, care vor fi comunicate pe 23 februarie, nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazurilor speciale, când se poate face la cerere scrisă. Importanța acestor simulări constă în analiza performanțelor elevilor, urmând ca fiecare unitate de învățământ să adopte măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor în perspectiva examenelor de vară.

Calendarul Simulării Evaluării Naționale 2024 este următorul: - 5 februarie: Limba și literatura română, proba scrisă

- 6 februarie: Matematică, proba scrisă - 7 februarie: Limba și literatura maternă, proba scrisă

- 23 februarie: Comunicarea rezultatelor

Această inițiativă reprezintă un pas important în modernizarea sistemului educațional și speră să aducă un plus de transparență și eficiență în evaluarea competențelor elevilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;