Simulare de urgență difuzată din greșeală de NASA creează confuzie

Simulare de urgență difuzată din greșeală de NASA creează confuzie

O simulare de urgență desfășurată de NASA a fost transmisă din greșeală pe canalul de YouTube al agenției, stârnind panică printre utilizatorii de internet care urmăreau activitatea Stației Spațiale Internaționale (ISS). Înregistrarea audio, difuzată miercuri, sugera că un membru al echipajului ISS se confrunta cu efectele unui accident de decompresie (DCS), o condiție medicală gravă cauzată de formarea bulelor de gaz în fluxul sanguin, care poate afecta sistemul nervos central.

Vocea unei femei din înregistrare cerea ca un astronaut să fie pus înapoi în costumul său spațial, să i se verifice pulsul și să i se administreze oxigen. Mai mult, se făcea referire la pregătirea comandantului pentru tratamentul hiperbaric și terapia cu oxigen după "lovituri severe de DCS".

Confuzia a fost amplificată de distribuirea înregistrării pe rețelele de socializare, unde utilizatorii au interpretat greșit situația drept o urgență reală. NASA a intervenit rapid pentru a clarifica situația, explicând prin intermediul contului oficial ISS că înregistrarea făcea parte dintr-o simulare a unei urgențe și că membrii echipajului, aflați în perioada de somn în momentul difuzării, nu se confruntă cu nicio situație de urgență reală la bordul stației.

Canalul YouTube al ISS unde a avut loc difuzarea incorectă afișează acum un mesaj de eroare, indicând întreruperea fluxului de transmisie. NASA a reiterat că toate activitățile de pe ISS se desfășoară conform planului și că echipajul este în siguranță.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;