Intoxicație misterioasă la un liceu din Timișoara: Zeci de elevi și profesori ajunși la spital

Intoxicație misterioasă la un liceu din Timișoara: Zeci de elevi și profesori ajunși la spital

Un val de îngrijorare a cuprins comunitatea educațională din Timișoara după ce zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național „C.D. Loga” au fost internați cu simptome de intoxicație. Incidentul, care a dus la suspendarea cursurilor, a stârnit întrebări privind sursa misterioasă a îmbolnăvirii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, în noaptea precedentă, nouă elevi au fost transportați de urgență la Spitalul pentru copii Louis Țurcanu, iar în dimineața următoare, numărul celor afectați a crescut, ajungând la aproximativ 30 de copii și 12 adulți. Simptomele includeau dureri abdominale, vărsături și scaune diareice.

Autoritățile locale și echipaje CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) au fost mobilizate pentru a identifica posibila sursă a intoxicației, în condițiile în care liceul nu are cantină, nu este racordat la rețeaua de gaze naturale și nu au fost raportate activități recente de dezinsecție sau deratizare.

Aura Danielescu, inspector-șef al ISJ Timiș, a comunicat că situația este luată în serios și că toate ipotezele sunt investigate. Conducerea Colegiului, în colaborare cu autoritățile, a decis suspendarea cursurilor pentru ziua de miercuri și a inițiat o anchetă internă, trimițând chestionare către elevi și profesori pentru a identifica un posibil element comun.

Subprefectul Sorin Ionescu a declarat că nu se exclude nicio variantă și că probe din apă au fost prelevate pentru analize. Părinții și comunitatea locală așteaptă cu nerăbdare rezultatele investigațiilor și speră că sursa intoxicării va fi identificată curând pentru a preveni alte incidente similare.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;