Tragedie în Iași: A murit fetița spălată pe cap cu insecticid de către mama sa

Tragedie în Iași: A murit fetița spălată pe cap cu insecticid de către mama sa

Tragedia a lovit o familie din Iași, unde una dintre cele două surori, spălate pe cap cu un insecticid periculos de către mama lor, a decedat după o luptă grea pentru viață. Incidentul, care a avut loc în luna ianuarie, a șocat comunitatea și a lăsat medicii neputincioși în fața gravității intoxicației.

Fetița de patru ani, intoxicată grav cu o substanță organofosforată folosită în mod obișnuit pentru deparazitarea animalelor, a fost internată la Spitalul de Copii din Iași, unde a stat o lună de zile sub îngrijire intensivă. Încă de la început, starea ei a fost considerată critică, iar medicii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire. După trei săptămâni de comă, fetița a intrat în moarte cerebrală, iar pe 14 februarie sufletul ei s-a stins.

Sora mai mică, în vârstă de trei ani, care a fost de asemenea spălată pe cap cu aceeași substanță toxică, a fost resuscitată de medici și, din fericire, se simte mai bine, însă întregul incident rămâne o lecție dureroasă despre pericolele la care pot fi expuși copiii.

Echipa medicală de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași face un apel către toți părinții să fie extrem de atenți la produsele pe care le folosesc pentru îngrijirea copiilor și să evite cu orice preț utilizarea substanțelor destinate animalelor, care sunt extrem de toxice pentru oameni.

Comunitatea din Iași este în doliu, iar tragedia a atras atenția asupra importanței educației și informării corecte a părinților în ceea ce privește siguranța copiilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;