Tragedie în Columbia: Peste 30 de persoane decedate după o alunecare de teren devastatoare

Tragedie în Columbia: Peste 30 de persoane decedate după o alunecare de teren devastatoare

Columbia se confruntă cu o tragedie de proporții după ce o alunecare de teren masivă a lovit o autostradă intens circulată, lăsând în urmă cel puțin 34 de morți și zeci de răniți, conform raportărilor agenției Reuters. Incidentul a avut loc în nord-vestul țării, pe o șosea care conectează orașele Quibdo și Medellin, în provincia Choco, și a fost provocat de ploile torențiale care au măturat regiunea.

Imaginile îngrozitoare, care au circulat pe rețelele de socializare, arată cum o porțiune imensă de teren s-a desprins de pe un munte și a înghițit vehiculele aflate pe drum. Echipe de salvatori și câini de urmă au fost mobilizați rapid pentru a căuta supraviețuitori printre dărâmături.

Autoritățile au confirmat că cel puțin 17 dintre victime au fost transportate la Medellin pentru a fi identificate de către medicii legiști. Eforturile de salvare continuă, în timp ce comunitatea internațională își îndreaptă atenția și sprijinul către familiile afectate și către echipele de intervenție.

Această catastrofă naturală reprezintă un semnal de alarmă privind efectele schimbărilor climatice și necesitatea unor măsuri de prevenție mai eficiente în zonele susceptibile la astfel de fenomene extreme.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;