Tragedie în Chile: Fostul președinte Sebastian Pinera pierde viața într-un accident de elicopter

Tragedie în Chile: Fostul președinte Sebastian Pinera pierde viața într-un accident de elicopter

Chile este în doliu după ce fostul președinte Sebastian Pinera, în vârstă de 74 de ani, a decedat în urma unui tragic accident de elicopter în zona sudică a țării, în apropierea orașului Lago Ranco. Conform rapoartelor agenției de presă Reuters și ale publicației locale La Tercera, în elicopter se aflau patru persoane la momentul prăbușirii, dintre care trei au fost salvate de echipele de intervenție.

Agenția națională de gestionare a dezastrelor din Chile, SENAPRAD, a confirmat incidentul, menționând că o persoană a decedat și alte trei au suferit răni. Identitatea victimelor nu a fost imediat dezvăluită de autorități, însă surse guvernamentale și un fost consilier al lui Pinera au confirmat pentru Reuters că fostul președinte a fost persoana care nu a supraviețuit.

Sebastian Pinera, cunoscut pentru cele două mandate prezidențiale (2010-2014 și 2018-2022), a fost o figură marcantă în politica chiliană și un om de afaceri de succes. Este rememorat pentru gestionarea eficientă a economiei țării în timpul primului său mandat și pentru răspunsul rapid la pandemia de Covid-19, Chile devenind unul dintre statele cu cea mai rapidă rată de vaccinare din lume.

Momentul salvării spectaculoase a 33 de mineri blocați în deșertul Atacama în 2010, sub administrația sa, a rămas un punct de referință în istoria recentă a țării și a fost transpus în filmul „Cei 33” din 2014. În ciuda succeselor, al doilea mandat al lui Pinera a fost umbrit de proteste masive împotriva inegalităților sociale.

Fostul președinte, care a fost și senator, a lăsat în urma sa o moștenire complexă, distanțându-se de regimul controversat al lui Augusto Pinochet și concentrându-se pe reforme economice și sociale. Pinera a fost căsătorit cu Cecilia Morel și împreună au patru copii și 13 nepoți.

Comunitatea internațională și Chile își exprimă condoleanțele și își amintește de contribuțiile lui Sebastian Pinera la dezvoltarea și prosperitatea națiunii chiliene.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;