Tragedie în India: Explozie devastatoare la o fabrică de artificii soldată cu zeci de victime

Tragedie în India: Explozie devastatoare la o fabrică de artificii soldată cu zeci de victime

Tragedia a lovit comunitatea din districtul Harda, statul Madhya Pradesh, India, unde o explozie masivă la o fabrică de artificii a provocat moartea a cel puțin opt persoane și rănirea a aproximativ 80, potrivit ultimelor raportări. Incidentul grav a fost marcat de haos și o busculadă care a urmat exploziei, amplificând numărul victimelor.

Imagini îngrozitoare cu flăcări care se înălțau spre cer au fost capturate de canalele de televiziune locale, reflectând magnitudinea dezastrului. În urma exploziei, zeci de ambulanțe și vehicule de pompieri au fost mobilizate pentru a oferi primul ajutor și a stinge incendiul ce a cuprins fabrica. Elicoptere ale armatei au fost, de asemenea, trimise pentru a sprijini evacuarea răniților.

Oficialii spitalului din districtul Harda au confirmat internarea a 65 de persoane rănite și transferul altor 10 la un spital mai mare pentru a primi îngrijiri specializate. În ciuda eforturilor susținute de salvare, un reprezentant al poliției districtului, Rajeshwari Mahobia, a avertizat că numărul morților ar putea crește.

Fabrica de artificii, în care lucrau între 200 și 300 de persoane, nu avea un număr clar al angajaților prezenți în momentul exploziei. Acest incident subliniază riscurile înalte la care sunt expuși muncitorii din fabricile de artificii din India, unde astfel de explozii sunt frecvente, multe dintre fabrici operând fără a respecta normele de siguranță elementare.

Ministrul-șef al Madhya Pradesh, Mohan Yadav, a mobilizat resurse medicale și a cerut spitalelor din regiune să fie pregătite să primească victimele. În urma acestei catastrofe, comunitatea internațională este reamintită de necesitatea implementării unor măsuri de siguranță mai stricte în industria pirotehnică, pentru a preveni astfel de evenimente nefericite pe viitor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;