Tragedia de la Galați: Intervenția Târzie a Autorităților în Cazul Fetelor Abuzate

Tragedia de la Galați: Intervenția Târzie a Autorităților în Cazul Fetelor Abuzate

Într-un oraș tulburat de durere, Galațiul se confruntă cu o tragedie ce ar fi putut fi evitată. O fetiță de numai 9 ani a fost ucisă în urma unor abuzuri îngrozitoare, iar surorile sale mai mici prezintă, de asemenea, semne de violență. Autoritățile au fost sesizate cu aproape un an înainte de acest deznodământ fatal, dar măsurile luate au fost insuficiente.

În martie 2023, semnalele de alarmă au fost trase de către o grădiniță din Galați, care a observat semne de violență pe corpul uneia dintre fetițe. Poliția a fost notificată și s-au efectuat verificări, dar concluzia a fost că incidentul era unul izolat. Mama copiilor, cunoscută pentru incapacitatea de a se ocupa de ei datorită unei dizabilități mintale, a rămas sub supravegherea rudelor.

În urma tragediei, Ministerul Familiei a inițiat o anchetă prin trimiterea Corpului de Control la DGASPC Galați și la Direcția de Asistență Socială a municipiului Galați. Este o reacție care vine prea târziu pentru fetița care și-a pierdut viața, dar care sperăm să prevină alte cazuri similare.

Rareș-Petru Achiriloaie, președintele ANPDCA, subliniază gravitatea situației și necesitatea conștientizării fenomenului de violență în familie. Numărul cazurilor de abuz, neglijare sau exploatare este alarmant. În primele nouă luni ale anului 2023, au fost înregistrate peste 20.000 de sesizări la nivel național, din care mai mult de jumătate s-au confirmat.

În ciuda acestor cifre, sistemul de protecție a copilului pare să fie deficitar. Este vital ca fiecare suspiciune de abuz să fie raportată imediat la numărul unic de urgență 119 și ca autoritățile să intervină rapid și eficient.

În memoria fetiței de 9 ani și pentru siguranța surorilor ei, este esențial să se ia măsuri concrete pentru îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului. Numai așa putem spera că astfel de tragedii nu se vor repeta.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;