Tragedia de la 2 Mai: Cererea de Recalificare a Faptei Respinsă, Familii Îndurerate și un Sistem Judiciar Contestat

Tragedia de la 2 Mai: Cererea de Recalificare a Faptei Respinsă, Familii Îndurerate și un Sistem Judiciar Contestat

Tragedia care a zguduit stațiunea 2 Mai și a luat viața a doi tineri studenți a ajuns din nou în atenția opiniei publice, în urma ultimelor evenimente din sala de judecată. Judecătoria Mangalia a respins cererea familiilor victimelor de a schimba încadrarea juridică a faptei lui Vlad Pascu, de la ucidere din culpă la omor calificat. Decizia vine după ce avocatul apărării a argumentat că există o culpă comună, deoarece victimele circulau neregulamentar pe drum la momentul accidentului.

Această poziție a apărării a provocat reacții emoționante și indignare în rândul părinților îndoliați, care au fost nevoiți să suporte o nouă lovitură în procesul de căutare a dreptății pentru copiii lor. Într-un moment deosebit de greu, mama lui Sebastian Olariu a suferit un atac de panică în sala de judecată, iar tatăl Robertei Dragomir a părăsit sala, simțindu-se trădat de sistem.

Incidentele din sala de judecată nu sunt singurele aspecte care au stârnit controverse în acest caz. Înainte de tragicul accident, Vlad Pascu fusese oprit de poliție, dar a fost lăsat să plece fără a fi testat pentru consum de droguri, deși în mașină i-au fost găsite substanțe interzise. Mai mult decât atât, autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.

Procesul lui Vlad Pascu a fost marcat de tergiversări și momente tensionate, inclusiv acuzații de insensibilitate din partea judecătoarei care a întrebat în sala de judecată unde este Sebastian Olariu, unul dintre tinerii decedați. Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz, iar părinții continuă să ceară dreptate și să critice un sistem pe care îl consideră deficitar.

Următorul termen de judecată este așteptat să fie și ultimul în acest proces, cu audierea părților vătămate și a martorilor. În ciuda tuturor obstacolelor, familiile speră într-o sentință care să reflecte gravitatea faptelor și să aducă un oarecare alinare în urma pierderii ireparabile pe care au suferit-o.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;