Continuă detenția pentru Vlad Pascu, implicat în accidentul mortal de la 2 Mai

Continuă detenția pentru Vlad Pascu, implicat în accidentul mortal de la 2 Mai

Magistrații Judecătoriei Mangalia au hotărât menținerea în arest preventiv a lui Vlad Pascu, tânărul acuzat de provocarea unui accident grav în vara anului 2023, lângă stațiunea 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei persoane. Decizia nu este definitivă și poate fi supusă contestației.

În dimineața zilei de 19 august 2023, Vlad Pascu, aflat sub influența substanțelor interzise, a pierdut controlul vehiculului pe DN 39, intrând într-un grup de pietoni. Fuga de la locul accidentului și rezultatele testelor toxicologice au dus la acuzații grave, inclusiv ucidere din culpă și conducere sub influența drogurilor.

În ciuda apărării, care a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, magistrații au respins cererile, subliniind legalitatea și temeinicia detenției lui Pascu. Sentința poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat.

Pe lângă acest caz, Vlad Pascu este implicat și într-un dosar de trafic de droguri, alături de părinții săi, dosar care va fi judecat la Tribunalul București.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a subliniat gravitatea situației, afirmând că Pascu, ca un consumator cu probleme de dependență, reprezintă un risc iminent de recidivă și că ar fi trebuit să fie internat de familie pentru tratament.

În concluzie, tragedia de la 2 Mai a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă conducătorii auto sub influența substanțelor interzise și a necesității unor măsuri preventive și punitive ferme în astfel de cazuri.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;