Inspecția Judiciară Intervine în Cazul Judecătoarei din Mangalia Care Nu Știa de Decesul Unei Victime

Inspecția Judiciară Intervine în Cazul Judecătoarei din Mangalia Care Nu Știa de Decesul Unei Victime

Inspecția Judiciară a demarat o anchetă în cazul judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, după ce aceasta a întrebat în sala de judecată dacă este prezent un tânăr decedat în tragicul accident de la 2 Mai. Incidentul a avut loc la primul termen al procesului lui Vlad Pascu, acuzat că a provocat accidentul soldat cu decesul a doi studenți, în timp ce se afla sub influența drogurilor.

Sesizarea Inspecției Judiciare a venit ca urmare a reacțiilor din sala de judecată și a informațiilor apărute în spațiul public, care au evidențiat posibila neglijență a judecătoarei în studierea dosarelor înainte de ședințele de judecată și comportamentul său în timpul acestora. Ancheta vizează de asemenea și eventualele situații de incompatibilitate legate de dosarul în cauză.

Părinții îndurerați ai tinerilor decedați au exprimat indignare și durere față de întrebarea judecătoarei și au calificat întârzierea procesului drept o "bătaie de joc". Tatăl uneia dintre victime, Roberta, a cerut ca procesul să fie mutat la Judecătoria Constanța, în speranța unei desfășurări mai rapide și mai corecte a justiției.

Vlad Pascu, descris ca fiind un "băiat de bani gata", cu părinți implicați în afaceri imobiliare și organizarea de concursuri de off-road, a fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri, deși în mașina sa au fost găsite droguri și nu avea asigurare RCA valabilă. La scurt timp după, a provocat accidentul care a șocat întreaga țară.

Magistratul Ancuța Ioana Popoviciu, implicată în acest caz, a fost anterior sancționată de Consiliul Superior al Magistraturii cu avertisment pentru "exercitarea funcției cu gravă neglijență". Tragedia de la 2 Mai a ridicat semne de întrebare serioase privind eficiența și integritatea sistemului judiciar și de aplicare a legii în România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;