Senatul se reunește în sesiune extraordinară pentru aprobarea ordonanțelor solicitate de transportatori

Senatul se reunește în sesiune extraordinară pentru aprobarea ordonanțelor solicitate de transportatori

În urma protestelor recente, Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat convocarea Senatului într-o sesiune extraordinară pe data de 22 ianuarie. Scopul acestei întâlniri este declanșarea procedurii legislative pentru aprobarea ordonanțelor de urgență emise de Guvern pe 17 ianuarie. Aceste ordonanțe vizează marcajul fiscal comun pentru motorină și kerosen și echivalarea permiselor pentru circulația pe drumurile publice, fiind o parte a revendicărilor protestatarilor din sectorul transporturilor.

După ședința Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor fi supuse dezbaterii în cadrul comisiilor de specialitate, Senatul fiind primul for legislativ sesizat în aceste cazuri. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că Guvernul a răspuns prompt solicitărilor transportatorilor și fermierilor, adoptând un set de măsuri negociate cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Agriculturii. Aceste măsuri includ amânarea aplicării unei decizii UE privind marcarea fiscală a motorinei și kerosenului, precum și clarificări în domeniul inspecției tehnice periodice și atestării profesionale în transporturi.

Sunt de asemenea vizate și modificări legislative pentru a asigura egalitatea de tratament și pentru a excepta anumite vehicule de la obligația de a efectua inspecția tehnică periodică. Guvernul își exprimă deschiderea pentru dialog continuu, în vederea rezolvării tuturor problemelor legitime semnalate de către reprezentanții transportatorilor.

Această inițiativă legislativă este un exemplu concret de reacție la presiunile sociale și demonstrează capacitatea Guvernului de a colabora cu diferite sectoare pentru a găsi soluții adecvate la provocările cu care se confruntă acestea.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;