Schimbări de magistrați în dosarul lui Clotilde Armand: Parchetul explică, iar primarul Sectorului 1 contestă

Schimbări de magistrați în dosarul lui Clotilde Armand: Parchetul explică, iar primarul Sectorului 1 contestă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a oferit clarificări în legătură cu schimbările de procurori în dosarul în care Clotilde Armand este acuzată de folosirea funcției în scopuri personale. În ciuda acuzațiilor primarului Sectorului 1 privind manevrele nocturne și lipsa de transparență în Justiție, instituția a prezentat motivele pentru care magistrații au fost schimbați.

Conform comunicatului Parchetului, primul procuror a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar al doilea și al treilea procuror au fost detașați, respectiv transferați, în alte funcții. Procurorul actual a preluat cazul la începutul lunii mai 2023. Acesta a modificat încadrarea juridică a acuzațiilor aduse lui Clotilde Armand, de la cinci la patru acte materiale de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Clotilde Armand, pe de altă parte, și-a exprimat nemulțumirea pe rețelele sociale, susținând că schimbările de magistrați și procurori sunt inexplicabile și că afectează independența justiției. Primarul Sectorului 1 a anunțat că va solicita verificări suplimentare la Parchete, instanțe și Inspecția Judiciară. Totodată, a menționat că aceste acțiuni au loc în contextul în care ea își anunțase candidatura pentru un nou mandat.

Acuzațiile aduse de ANI și prelucrate de magistrați se referă la o presupusă incompatibilitate între funcția de primar și cea de coordonator de proiecte, în urma căreia Clotilde Armand ar fi beneficiat de sume de bani în mod ilegal. Parchetul a detaliat modul în care au fost desemnați procurorii și a prezentat faptele și cifrele legate de caz.

În ciuda acestor acuzații, Clotilde Armand a menționat că a respectat legea și că a contestat în instanță raportul ANI. Primarul Sectorului 1 a fost desemnat candidat unic al DREPTEI UNITE pentru un nou mandat, iar situația juridică actuală pare să fie o provocare în calea campaniei sale.

În concluzie, schimbările de procurori în dosarul lui Clotilde Armand au stârnit un val de reacții și controverse. Parchetul a oferit explicații, în timp ce primarul Sectorului 1 contestă procedurile și cere transparență în sistemul judiciar.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;