Vremea în România: Schimbări de temperatură și precipitații în prima jumătate a lunii aprilie

Vremea în România: Schimbări de temperatură și precipitații în prima jumătate a lunii aprilie

Conform prognozei meteo emise de ANM, România va experimenta o varietate de condiții meteorologice în primele două săptămâni ale lunii aprilie. După o perioadă de încălzire treptată, o răcorire a vremii este de așteptat spre sfârșitul intervalului analizat.

În Banat, temperaturile vor scădea la începutul lunii, pentru ca apoi să crească până la valori neobișnuit de ridicate pentru această perioadă, ajungând la 25-28 de grade Celsius. Aversele vor fi prezente la începutul și sfârșitul intervalului.

Crișana va urma un model similar, cu temperaturi în scădere la începutul lunii aprilie, urmate de o creștere treptată până la valori de 24-27 de grade Celsius. Ploile vor fi mai frecvente la începutul și la finalul perioadei.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă la începutul lunii, cu temperaturi maxime de 13-17 grade Celsius, urmând apoi o încălzire semnificativă. Ploile vor fi sporadice, cu o probabilitate mai mare după data de 10 aprilie.

Maramureșul va avea parte de o răcorire la începutul intervalului, cu temperaturi maxime de 10-13 grade Celsius, urmate de o încălzire treptată și temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Moldova va înregistra o răcorire ușoară la începutul lunii, dar valorile termice vor rămâne peste normele perioadei, cu maxime de 19-23 de grade Celsius. Ploile vor fi rare, cu o creștere a probabilității spre finalul perioadei.

Dobrogea se va menține mai caldă decât ar fi normal, cu temperaturi maxime de 20-23 de grade Celsius, local mai ridicate. Ploile vor fi izolate și de scurtă durată.

Muntenia și Oltenia vor avea parte de o răcorire ușoară la începutul intervalului, cu temperaturi peste normele perioadei, urmate de o încălzire semnificativă. Ploile vor fi deficitare, crescând doar la sfârșitul intervalului.

La munte, vremea se va răci, cu temperaturi în jurul normelor perioadei la înălțimi mari și mai ridicate la altitudini sub 1200 m. Precipitațiile vor fi temporare și mixte la altitudini mari, cu o creștere a probabilității după data de 10 aprilie.

În concluzie, prima jumătate a lunii aprilie aduce schimbări de temperatură semnificative și precipitații neuniforme pe teritoriul României.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;