Schimbări dramatice de temperatură: De la caniculă la ninsori într-o singură săptămână

Schimbări dramatice de temperatură: De la caniculă la ninsori într-o singură săptămână

România se confruntă cu o săptămână de vreme capricioasă, care ne va purta prin trei anotimpuri, de la temperaturi aproape caniculare la ploi și chiar ninsori la munte. După o zi de luni cu valori termice ce se apropie de recordurile lunii aprilie, cu maxime de până la 34 de grade Celsius în sudul țării, meteorologii anunță o răcire puternică a vremii.

În primele două zile ale săptămânii, temperaturile vor fi cu mult peste media acestei perioade, ajungând la 33 de grade în București și chiar 34 de grade în regiunile Muntenia, Oltenia și Banat. Această căldură neobișnuită va persista până marți, când se așteaptă și primele semne de schimbare a vremii, cu ploi ce vor începe să se manifeste în anumite regiuni.

De miercuri însă, situația se schimbă radical. Temperaturile vor scădea accentuat, iar prânzurile cu valori de peste 20 de grade Celsius vor deveni o amintire. În locul lor, vor apărea ploi în multe zone ale țării, iar în regiunile centrale și vestice, maximele nu vor depăși 16 grade Celsius.

Joi, răcirea vremii devine și mai pronunțată. Maximele nu vor trece de 8 grade Celsius în orașe precum Sibiu și Cluj, iar ploile vor continua să marcheze prezența lor. La nivel național, temperaturile nu vor depăși pragul de 20 de grade Celsius, iar în capitală, maxima va fi de 18 grade Celsius.

În încheierea săptămânii, vremea își va intra în normal, cu temperaturi caracteristice perioadei, între 2 și 10 grade Celsius dimineața și între 10 și 18 grade Celsius pe timpul zilei. În Transilvania și Moldova, ploile vor persista, iar la munte se anunță chiar ninsori.

Acest carusel meteorologic ne reamintește de instabilitatea vremii în anotimpurile de tranziție și necesitatea de a fi pregătiți pentru orice schimbări bruste ale temperaturilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;