Vremea în România: Ninsori abundente și scădere accentuată a temperaturilor în weekend

Vremea în România: Ninsori abundente și scădere accentuată a temperaturilor în weekend

Meteorologii anunță un weekend cu vreme de iarnă în toată țara, caracterizat prin ninsori semnificative și scăderea bruscă a temperaturilor. Bucureștiul se pregătește pentru un strat de zăpadă de aproape 10 centimetri, în timp ce în alte regiuni temperaturile vor scădea până la -15 grade Celsius.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), schimbarea vremii va începe de vineri, 19 ianuarie, cu ploi care se vor transforma treptat în ninsoare. În Capitală, temperaturile vor rămâne ridicate în timpul zilei, ajungând până la 13 grade Celsius, dar vor scădea semnificativ noaptea, atingând valori de până la 0...1 grad. Ninsorile vor începe în a doua parte a nopții și se vor intensifica sâmbătă, când se așteaptă ca stratul de zăpadă să atingă în medie 10 centimetri.

Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 45 km/h, ceea ce va duce la ninsoare viscolită și vizibilitate redusă. Această situație nu este specifică doar pentru București, ci pentru întreaga țară, unde ninsorile vor continua și pe parcursul zilei de sâmbătă, fiind însoțite de temperaturi în scădere.

Meteorologii au prelungit informarea de precipitații și intensificări ale vântului pentru toate regiunile țării. În special în nordul țării, se așteaptă o răcire accentuată, cu temperaturi care nu vor depăși 5-6 grade Celsius. În sud și sud-est, temperaturile vor scădea până la -9...-10 grade Celsius în noaptea de duminică spre luni.

Pentru următoarele patru săptămâni, estimările meteo sugerează că temperaturile vor fi în general ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei, cu precipitații mai abundente în nordul țării și deficitare în regiunile sudice.

Recomandăm cetățenilor să se informeze în continuare despre starea vremii și să ia măsurile necesare pentru a evita eventualele inconveniente cauzate de condițiile meteo nefavorabile.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;