Avertizare Meteo: Cod Galben de Ninsori și Vânt Puternic în România

Avertizare Meteo: Cod Galben de Ninsori și Vânt Puternic în România

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare de cod galben de ninsori și vânt puternic pentru 22 de județe ale României, valabilă pentru ziua de luni, 25 martie, între orele 10:00 și 20:00. Acest fenomen meteorologic semnalează o schimbare bruscă a vremii, aducând ninsori, viscol și scăderea temperaturilor.

Concret, zonele vizate de această avertizare sunt județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj și Olt. În Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, ninsorile vor fi predominante și se va forma un strat de zăpadă, local mai consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 80-90 km/h la altitudini de peste 1700 m, viscolind zăpada și reducând vizibilitatea.

De asemenea, Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei, precum și sudul Transilvaniei vor fi afectate de intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h. În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă până duminică, cu temperaturi maxime de 21-22 de grade, urmate de o răcire accentuată luni, când maximele nu vor depăși 11-13 grade. Aversele de ploaie, posibil însoțite de descărcări electrice, vor aduna cantități de apă de aproximativ 20 l/mp.

Recomandările pentru cetățeni sunt să urmărească informările meteo și să ia măsurile necesare pentru a evita eventualele incidente cauzate de condițiile meteo nefavorabile, precum și să evite deplasările inutile în zonele vizate de avertizare.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;