Cod Galben de Vânt și Precipitații Abundente în România - Avertizări Meteo și Zonele Afectate

Cod Galben de Vânt și Precipitații Abundente în România - Avertizări Meteo și Zonele Afectate

Meteorologii din România au emis mai multe avertizări cod galben, semnalând intensificări ale vântului și precipitații însemnate cantitativ în diverse regiuni ale țării. Conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei se vor confrunta cu vânt puternic, având rafale ce pot depăși 70 km/h, în special în județul Constanța și pe litoral.

Fenomenele meteo nu se opresc aici; ploile vor cuprinde aproape întreg teritoriul național, iar la munte, la altitudini de peste 1.500 de metri, se vor înregistra ninsori, local consistente, în special în Carpații Orientali și Meridionali. Aceste condiții vor persista până în data de 13 februarie, când se așteaptă că precipitațiile mixte să afecteze și zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova.

Pentru zilele de luni și marți, ANM avertizează că rafalele de vânt pot atinge 80 km/h în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, iar în regiunile estice, vestice și sud-vestice, vitezele vântului vor fi de 45-55 km/h. Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească actualizările meteo și să ia măsurile necesare pentru a se proteja de condițiile nefavorabile.

Este esențial să rămâneți informați cu privire la condițiile meteo și să urmați recomandările autorităților pentru a evita situațiile de risc. Păstrați-vă în siguranță și asigurați-vă că aveți la îndemână un kit de urgență în cazul în care condițiile meteo se agravează.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;