Cod Galben de Instabilitate Atmosferică: Ploi Torențiale și Vijelii în România

Cod Galben de Instabilitate Atmosferică: Ploi Torențiale și Vijelii în România

Meteorologii din România au emis o avertizare de Cod Galben pentru mai multe zone din țară, inclusiv pentru București, așteptându-se ploi torențiale și vijelii care pot afecta activitățile cotidiene și pot genera probleme specifice sezonului ploios.

Instabilitatea atmosferică accentuată va fi prezentă în data de 8 mai, între orele 10:00 și 23:00, afectând regiunile Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și Meridionali. Fenomenele meteo se vor manifesta prin averse puternice, descărcări electrice și, potențial, grindină. Se preconizează acumulări de apă care pot atinge 25 l/mp și, izolat, chiar peste 40 l/mp.

Capitala nu va fi ocolită de aceste manifestări, prognoza specială pentru București indicând o scădere a temperaturilor și posibile averse însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt, în special după-amiaza și seara. Maximele termice se vor situa între 21 și 23 de grade Celsius.

Pe lângă avertizarea imediată, meteorologii au oferit și o perspectivă a vremii pentru următoarele săptămâni, anticipând valori termice apropiate de cele normale pentru această perioadă și cantități de precipitații excedentare, mai ales în zonele montane.

Este important ca populația să fie informată și să ia măsurile necesare de precauție pentru a preveni eventualele daune cauzate de fenomenele meteo anunțate. Rămâneți actualizați cu ultimele informații meteo și urmăriți prognozele pentru a vă planifica activitățile în consecință.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;