Cod galben de furtuni în 7 județe și instabilitate atmosferică în vestul țării

Cod galben de furtuni în 7 județe și instabilitate atmosferică în vestul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de furtuni pentru șapte județe din România, valabilă vineri, până la ora 21:00. Județele afectate sunt Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Avertizarea indică fenomene de instabilitate atmosferică semnificativă, manifestată prin averse ce pot ajunge la cantități de 20...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibilitatea de grindină. Aceste condiții meteorologice pot conduce la acumulări importante de apă în intervale scurte de timp.

Instabilitatea atmosferică va fi prezentă și în alte regiuni, inclusiv în nord-vestul și centrul țării, deși pe arii mai restrânse. În contrast, în capitala București, vremea se va menține predominant senină, cu vânt moderat și temperaturi maxime ce pot atinge 29...30 de grade Celsius.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;