Cod Galben de Vreme Extremă: Ploi Torențiale și Vijelii În Mai Multe Zone din România

Cod Galben de Vreme Extremă: Ploi Torențiale și Vijelii În Mai Multe Zone din România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment important pentru locuitorii din mai multe regiuni ale României. Conform ultimelor informări meteorologice, țara noastră se confruntă cu un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, care aduce cu sine ploi torențiale, descărcări electrice, posibile vijelii și izolat grindină.

În perioada 16 aprilie, de la ora 14:00, până pe 18 aprilie, la ora 20:00, zonele vestice și centrale vor fi primele afectate, urmând ca fenomenele meteo să se extindă și în alte regiuni. Vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 km/h, iar în zonele montane se pot depăși 70 km/h. De asemenea, temperaturile vor scădea semnificativ, iar în zonele montane de peste 1500 m altitudine, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Particularitățile acestui cod galben includ averse ce pot depăși 20-25 l/mp și chiar 40 l/mp în anumite locuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Cetățenii sunt sfătuiți să fie precauți și să urmărească actualizările meteorologice, în special cei care locuiesc în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, care sunt cele mai expuse.

Prognoza meteo pe termen lung indică un regim pluviometric excedentar la nivelul întregii țări, în special în zonele montane, iar temperaturile vor fi fluctuante, cu perioade de încălzire urmate de răciri în diferite regiuni ale țării.

Este esențial pentru populație să rămână informată și să ia măsurile necesare de protecție împotriva condițiilor meteo nefavorabile. ANM recomandă evitarea deplasărilor în timpul manifestărilor severe de vreme și urmărirea cu atenție a informărilor emise.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;