Cod galben de vânt puternic în 18 județe și prognoza meteo pentru București

Cod galben de vânt puternic în 18 județe și prognoza meteo pentru București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă pentru ziua de vineri, între orele 10:00 și 23:00, în 18 județe din România. Conform ANM, sunt vizate zonele Banat, Maramureș, majoritatea regiunii Transilvaniei, precum și Carpații Meridionali, unde se așteaptă intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h. În județul Caraș-Severin, rafalele de vânt ar putea atinge 70-85 km/h.

Pe lângă aceste regiuni, și în restul țării se vor înregistra, local și temporar, intensificări ale vântului cu viteze de 40-50 km/h. În Capitală, cerul va fi temporar noros vineri, iar vântul va sufla moderat, cu viteze de 35-40 km/h, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorilor de 19-20 de grade Celsius.

De asemenea, ANM anticipează o îmbunătățire a condițiilor meteorologice la sfârșitul săptămânii, când se așteaptă temperaturi de până la 28 de grade Celsius. Săptămâna viitoare se preconizează vreme frumoasă și în București, cu maxime ce pot depăși pragul de 25-26 de grade Celsius.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;