ANM anunță creșterea temperaturilor și coduri de vânt puternic în România

ANM anunță creșterea temperaturilor și coduri de vânt puternic în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat o creștere a temperaturilor în toată România, cu maxime ce pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius, după o perioadă de vreme instabilă și răcoroasă. Elena Mateescu, directorul ANM, a confirmat că, de la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor începe să crească, semnalând începutul unei perioade cu vreme mai caldă.

Pe lângă schimbarea termică, ANM a emis avertizări de cod galben și cod portocaliu de vânt puternic pentru mai multe zone din țară. Codul galben este valabil până vineri seară în sudul Banatului, al Transilvaniei și în zona Carpaților Meridionali, unde se așteaptă rafale de vânt de 55-65 km/h, cu posibile intensificări temporare de peste 70-80 km/h. De asemenea, un cod portocaliu a fost emis pentru județul Caraș-Severin, unde vântul va sufla cu viteze de 80-85 km/h și, temporar, peste 90 km/h.

În Capitală, vremea va fi răcoroasă până vineri, cu temperaturi maxime de 20-21 de grade Celsius și posibile ploi slabe. După acest interval, se preconizează o încălzire treptată a vremii, cu maxime ce vor depăși 25-26 de grade Celsius, caracteristice unei zile de vară.

ANM va continua să monitorizeze situația și va actualiza avertizările meteorologice în funcție de evoluția fenomenelor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;