Meteorologii anunță prognoza pentru începutul verii: temperaturi apropiate de normele sezoniere și precipitații variabile

Meteorologii anunță prognoza pentru începutul verii: temperaturi apropiate de normele sezoniere și precipitații variabile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările meteo pentru perioada 20 mai – 17 iunie 2024, anticipând condiții meteorologice variabile pe parcursul primelor săptămâni de vară. Conform prognozei, temperaturile vor fi în general aproape de cele specifice perioadei, cu o tendință de creștere ușoară a valorilor termice în primele săptămâni ale lunii iunie.

În săptămâna 20 – 27 mai, temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, în timp ce precipitațiile vor fi în jurul nivelului obișnuit în sud-est și excedentare în jumătatea de vest a țării.

Pentru intervalul 27 mai – 3 iunie, se estimează că valorile termice vor fi similare mediilor multianuale în toată țara, iar cantitățile de precipitații vor fi, de asemenea, apropiate de cele specifice perioadei.

În săptămâna 3 – 10 iunie, valorile termice vor fi ușor peste cele obișnuite pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile vor avea cantități apropiate de cele normale în majoritatea regiunilor.

Ultima săptămână analizată, 10 – 17 iunie, vine cu temperaturi ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și apropiate de normele climatologice în restul teritoriului. Precipitațiile vor fi ușor deficitare, mai ales în sud și sud-est, și apropiate de cele specifice datei în restul țării.

Meteorologii nu exclud apariția episoadelor de ploi, vijelii, grindină și furtuni puternice pe parcursul acestui interval.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;