Vremea de Paște: Prognoza Meteo ANM pentru Aprilie și Începutul Lunii Mai

Vremea de Paște: Prognoza Meteo ANM pentru Aprilie și Începutul Lunii Mai

Pe măsură ce ne apropiem de sărbătorile de primăvară, toți ochii sunt ațintiți spre cer, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu vești bune. Conform ultimei prognoze meteo, intervalul 8 aprilie - 6 mai, care include Floriile, 1 Mai și Paștele, aduce temperaturi plăcute și condiții meteo favorabile.

În săptămâna 8-15 aprilie, așteptați-vă la vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi mai ridicate peste tot în România. Deși precipitațiile vor fi mai puține, mai ales în nord, acest lucru nu ar trebui să umbrească spiritul de primăvară.

Perioada 15-22 aprilie continuă trendul pozitiv, cu temperaturi medii ceva mai mari decât media acestei perioade. În special în regiunile extracarpatice, căldura va fi ușor mai accentuată. Ploile, deși ușor peste medie, vor bineveni în special în zonele montane, aducând un plus de prospețime.

Săptămâna 22-29 aprilie păstrează aceeași linie, cu valori termice ușor mai ridicate decât normalul pentru această perioadă, în întreaga țară. Precipitațiile vor fi în general moderate, menținând un echilibru între soare și ploaie.

În sfârșit, săptămâna care include Paștele, 29 aprilie - 6 mai, se anunță a fi una cu vreme bună, cu temperaturi ușor peste medie în toate regiunile. Sudul și sud-estul țării vor avea un regim pluviometric apropiat de cel normal, în timp ce în alte zone cantitățile de precipitații vor fi mai scăzute.

Aceste estimări sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată și se bazează pe o analiză a datelor din perioada 2004-2023. Așadar, pregătiți coșurile de picnic și plănuiești ieșiri în natură, pentru că vremea pare să fie de partea noastră în această primăvară!

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;